Home | 

Návrh novely zákona o elektronickej registračnej pokladnici

Návrh novely zákona o elektronickej registračnej pokladnici

Novinky
Kategórie
Kontakt

Návrh novely zákona o elektronickej registračnej pokladnici

Skupina poslancov Národnej rady SR predložila Národnej rade SR návrh na opakovanie II. čítania o návrhu novely zákona č. 289/2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice (ďalej len „zákon o ERP“). Primárnym cieľom predkladaného návrhu novely tohto zákona je efektívne znižovanie daňovej medzery zapojením širokej verejnosti do kontroly dodržiavania ustanovení zákona o ERP.

Navrhovaným opatrením sa obyvateľstvu umožní získať finančný príspevok za nákup vybraných tovarov a služieb určených na osobnú spotrebu. Úhradu za tovar alebo službu bude nutné preukazovať pokladničným dokladom vyhotoveným pokladnicou e-kasa klient.

Príspevok bude možné získať po zaregistrovaní žiadateľa v mobilnej aplikácii prevádzkovanej finančnou správou, ktorá vyhodnotí jeho oprávnenosť a následne príspevok zašle na bankový účet v stanovenej lehote.

Výška finančného príspevku, ako aj tovary a služby, na ktoré sa bude táto možnosť vzťahovať, budú zverejnené v nariadení vlády SR.

Navrhovaná účinnosť novely zákona o ERP je od 31.12.2022.

Similar Posts

Váš odber

Ako TPA Group sa snažíme poskytovať našim zákazníkom produkty šetrné k životnému prostrediu. Všetky naše publikácie si preto môžete stiahnuť ako digitálne súbory PDF.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.