Home | 

Pripravovaný návrh novely zákona o dani z pridanej hodnoty

Pripravovaný návrh novely zákona o dani z pridanej hodnoty

Novinky
Kategórie
Kontakt

Pripravovaný návrh novely zákona o dani z pridanej hodnoty

Ministerstvo financií SR zverejnilo predbežnú informáciu k pripravovanému návrhu novely zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty (ďalej len ako „zákon o DPH“), ktorej cieľom je zefektívnenie boja proti daňovým únikom a eliminovanie legislatívnych medzier umožňujúcich škodlivé daňové praktiky. Na tento účel má novela zákona o DPH priniesť nové opatrenia v oblasti práva na odpočítanie dane, ktorých cieľom je zabezpečiť presnosť odpočítanej dane z tovarov a služieb a tým aj neutrality daňového zaťaženia.

Zmenami a doplnením zákona o DPH dôjde najmä k rozšíreniu prípadov, na ktoré sa bude vzťahovať povinnosť opravy odpočítanej dane, k spresneniu definície pojmu „investičný majetok“ a k úprave pravidiel v oblasti úpravy odpočítanej dane pri investičnom majetku.

Súčasná právna úprava nezohľadňuje všetky prípady hospodárskej praxe v súvislosti s úpravou odpočítanej dane, a preto si Vláda SR od navrhovanej novely sľubuje zníženie počtu daňových únikov a tým aj zníženie daňovej medzery.

 

Autor článku

Similar Posts

Váš odber

Ako TPA Group sa snažíme poskytovať našim zákazníkom produkty šetrné k životnému prostrediu. Všetky naše publikácie si preto môžete stiahnuť ako digitálne súbory PDF.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.