Home | 

Letné tipy

Letné tipy

Ako kolegovia z TPA trávia svoj voľný čas

V dnešnej hektickej dobe, keď sa tempo života neustále zrýchľuje, je čoraz dôležitejšie nájsť rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Naši kolegovia si čoraz viac uvedomujú potrebu odpočinku a regenerácie mimo pracovného prostredia. Ako teda trávia svoj voľný čas dobíjaním batérií a zlepšovaním celkovej pohody?

Aktívny oddych: Šport a pohyb

Mnoho našich kolegov si vyberá šport a fyzickú aktivitu ako svoju hlavnú formu relaxácie. Beh, cyklistika, joga či fitness centrá sa stávajú miestami, kde zamestnanci nachádzajú relax od každodenného stresu. Do práce jazdia na bicykli alebo kráčajú peši, popri tom počúvajú podcasty, dobrú hudbu a ani si neuvedomujú, že okrem toho, že si upevňujú zdravie, napomáhajú aj životnému prostrediu a znižovaniu CO2. Aj my v TPA sme ESG. Športové aktivity nielen zlepšujú fyzickú kondíciu, ale tiež pomáhajú uvoľniť myseľ a zmierniť nahromadené napätie. A ktoré športy najviac rezonujú v TPA? Jednoznačne beh, máme medzi sebou úspešného bežca, ktorý nosí z podujatí jednu medailu za druhou, ďalej bike, fitko, turistika,  rôzne aerobiky, tabaty  a nesmieme zabudnúť na bedminton. TPA bedmintonová liga sa koná každoročne v spolupráci s českými kolegami  a neverili by ste, aké výkony dokážu podať audítori či daniari. Našou hodnotou je tímovosť. 

Kultúrne zážitky: umenie a kultúra

Návšteva divadiel, kín, galérií a koncertov je ďalšou obľúbenou aktivitou, ktorú naši kolegovia využívajú na obohatenie svojho voľného času. Tieto aktivity ponúkajú únik do sveta fantázie, inšpirácie a kreatívneho myslenia. Kultúrne zážitky nielen rozširujú obzory, ale poskytujú aj dôležitú emocionálnu podporu a relaxáciu. V TPA kultúru pestujeme aktívne a aj pasívne. Aktívne hrou na klavír, na gitaru, tancovačkou na Vyhodnotení roka alebo Vianočnom večierku. Pasívne si vychutnávame herecké umenie v našich divadlách, na kultúrnych podujatiach alebo v kine. A čo je skvelé, recenzie sa dozviete v kuchynke pri rannej káve a hneď máte prehľad čo sa oplatí vidieť.

Dobrovoľníctvo: Komunitné činnosti

Dobrovoľníctvo a komunitné práce ponúkajú jedinečnú príležitosť, ako tráviť voľný čas zmysluplne, naplniť svoj život novými skúsenosťami a zároveň prispieť k lepšiemu svetu. Táto činnosť nielenže obohacuje tých, ktorým je pomoc určená, ale prináša aj hlboké uspokojenie a pocit spolupatričnosti tým, ktorí sa do nej zapájajú. V TPA myslíme aj na núdznych a preto časť našej odbornej činnosti venujeme na Pro Bono báze neziskovým organizáciám. Našou hodnotou je ľudskosť.

Cestovanie: Objavovanie nových miest

Cestovanie je jednou z najatraktívnejších možností trávenia voľného času. Či už ide o víkendové výlety, dlhšie dovolenky alebo jednodňové výlety, objavovanie nových miest a kultúr prináša zamestnancom pocit dobrodružstva a slobody. Cestovanie pomáha odpojiť sa od rutiny, získať nové skúsenosti a vrátiť sa do práce s novou energiou a inšpiráciou. Spoločnosť TPA vychádza v ústrety svojim zamestnancom aj v možnosti tzv. sabaticalu, ktorý môže slúžiť aj na cestovanie, spoznávanie či spomínané naberanie nových skúseností.

Rodina a priatelia: Spoločné chvíle

Trávenie času s rodinou a priateľmi je pre mnohých ľudí nepostrádateľnou súčasťou ich voľného času. Spoločné večere, pikniky, rodinné výlety alebo len pokojné večery doma posilňujú medziľudské vzťahy a poskytujú dôležitú emocionálnu podporu. Kvalitný čas strávený s blízkymi pomáha budovať silné a zdravé vzťahy, ktoré sú základom šťastného života. V TPA máme veľa detí a čo je skvelé,  pribúdajú. Patrične sa o ne zaujímame a pripravujeme zaujímavé akcie napríklad obľúbený Mikulášsky večierok.

Osobný rozvoj: kurzy a záľuby

Zamestnanci čoraz častejšie navštevujú kurzy a workshopy, aby sa naučili niečo nové alebo rozvíjali svoje záľuby. Jazykové kurzy, kurzy varenia, kurzy maľovania alebo hra na hudobný nástroj sú skvelé spôsoby, ako zmysluplne stráviť voľný čas. V TPA máme kreatívne duše, výborných kuchárov a pekárov. Nie je nič lepšie ako pondelňajšie ráno v office s domácim koláčikom od kolegyne či kolegu. Osobný rozvoj a učenie sa novým zručnostiam prináša pocit spokojnosti a sebarealizácie. Či už ide o zvyšovanie kvalifikácie, alebo nadobúdanie nových zručností, ktoré zdanlivo nemusia súvisieť s pracovnou náplňou, v TPA si uvedomujeme, že našim najdôležitejším aktívom sú naši ľudia, naši zamestnanci. Preto vítame záujem o osobný rozvoj. Našou hodnotou je profesionalita.

Digitálny detox: Úniková technológia

V dobe, keď sme neustále pripojení k internetu a mobilným zariadeniam, sa čoraz viac ľudí rozhoduje pre digitálny detox. Vypnutie telefónu, vyhýbanie sa sociálnym sieťam a trávenie času v prírode alebo s knihou je spôsob, ako si oddýchnuť od neustálej záplavy informácií a zamerať sa na súčasný okamih. Poďakujú nám nielen naše oči, ale získame aj nadhľad. 

Wellness: Meditácie

Meditácia, prastará prax upokojovania mysle a sústredenia, ponúka účinný spôsob, ako dosiahnuť hlboký pocit relaxácie a harmónie. Stále viac ľudí objavuje prínosy meditácie, ktorá nielen pomáha znižovať stres a úzkosť, ale taktiež podporuje celkové duševné a fyzické zdravie. Naši kolegovia meditujú či už v rámci jógy, alebo aj na našej skvelej terase, ktorá ponúka fantastické výhľady. Na chvíľu zatvoriť oči je v poriadku aj pri PC, najmä ak máte pred sebou excel s veľkým počtom vyplnených riadkov a stĺpcov. O tom by vedeli porozprávať naši audítori či účtovníci. 

Zverinec: Máme radi zvieratá

Zvieratá hrajú v našich životoch oveľa väčšiu úlohu, než si často uvedomujeme. Či už ide o psy, mačky, alebo iné domáce zvieratá, naši verní priatelia nám prinášajú radosť, spoločnosť a často aj nové spôsoby, ako tráviť voľný čas. Starostlivosť o zvieratá a spoločné aktivity môžu byť nielen zábavné, ale aj veľmi prospešné pre naše fyzické a duševné zdravie. TPA zverinec tvoria primárne psy, mačky, škrečky, pseudomyši,  ale nájdete medzi nami aj milovníkov koní, rybičiek, hadov a pavúkov.  Brr.

Záhradníctvo a príroda: Kontakt s prírodou

Záhradníctvo a trávenie času v prírode sú čoraz obľúbenejšími spôsobmi relaxácie. Práca na záhrade, starostlivosť o rastliny alebo prechádzky v lese pomáhajú uvoľniť myseľ a obnoviť pocit pokoja. Kontakt s prírodou má pozitívny vplyv na psychiku a prináša pocit harmónie a rovnováhy. Vždy sa potešíme prineseným plodom záhradkárčenia v kuchynke. Stalo sa už tradíciou, že v TPA trávime spoločné tímbildingové aktivity v prírode. Nie je to náhoda. Práve balans medzi kanceláriou a prírodou prináša nové pohľady, skryté talenty, neobjavené emócie. Hovorí sa, že zelená farba upokojuje. Korporátna farba TPA je zelená. Náhoda?

Trávenie voľného času je pre zamestnancov rozhodujúce pre udržanie zdravého životného štýlu a celkovej pohody. Bez ohľadu na to, akú formu relaxácie si naši kolegovia vyberú, je dôležité nájsť si čas na aktivity, ktoré ich napĺňajú a pomáhajú im dobiť baterky. Rovnováha medzi prácou a voľným časom je základom šťastného a úspešného života. V TPA to vieme a preto work – life balans nie je u nás len bezduchá fráza na nástenke.

Autor článku

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.