Home | 

Finančná správa zavádza možnosť platby cez QR kód

Finančná správa zavádza možnosť platby cez QR kód

Platby na finančnú správu cez QR kód sú realitou!

Novinky
Kategórie
Kontakt

Finančná správa zavádza možnosť platby cez QR kód

Ako sme Vás už informovali v poslednom čísle nášho Newslettera, Finančná správa SR v rámci skvalitnenia poskytovaných elektronických služieb zavádza novinku vo forme platby cez QR kód.

Za účelom jednoduchšieho plnenia jednotlivých záväzkov voči Finančnej správe SR a odstránenia chybovosti sa budú nachádzať vo vybraných dokumentoch predvyplnené platobné údaje vo forme QR kódu. V praxi stačí QR kód len naskenovať prostredníctvom bankovej aplikácie a základné platobné údaje ako suma, číslo bankového účtu a variabilný symbol sa automaticky predvyplnia. QR kód by mal byť umiestnený v ľavej časti dokumentu na úrovni adresného pásma alebo v spodnej ľavej časti dokumentu na úrovni podpisu.

Zmeny zaviedla Finančná správa SR postupne v dvoch etapách. Prvá etapa spustená od 1.6.2024 zaviedla doplnenie QR kódov na dokumenty týkajúce sa daňovej exekučnej výzvy, dražobnej vyhlášky, rozhodnutia o uložení predbežných opatrení a rozhodnutia z daňovej kontroly. Od 1.7.2024 sa v rámci druhej etapy doplnili QR kódy aj na rozhodnutia o zriadení záložného práva, daňové exekučné príkazy, rozhodnutia o uložení pokuty a o vyrubení úrokov z omeškania.

Vzhľadom na takúto možnosť platby Finančná správa SR zároveň upozorňuje, že dokumenty s QR kódom na úhradu nie sú nikdy zasielané e-mailom, ale výlučne len prostredníctvom Ústredného portálu verejnej správy a prostredníctvom Slovenskej pošty.

Autorka článku

Podobné príspevky

Váš odber

Ako TPA Group sa snažíme poskytovať našim zákazníkom produkty šetrné k životnému prostrediu. Všetky naše publikácie si preto môžete stiahnuť ako digitálne súbory PDF.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.