Home | 

Zverejnenie formulára pre CESOP

Zverejnenie formulára pre CESOP

Poskytovatelia platobných služieb majú novú povinnosť „s heslom CESOP.

Novinky
Kategórie
Kontakt

Zverejnenie formulára pre CESOP

Elektronický formulár pre nahlasovanie údajov do Centrálneho elektronického systému platobných informácií (CESOP) sa týka poskytovateľov platobných služieb usadených v Európskej únii. CESOP predstavuje centralizovanú európsku databázu, ktorá monitoruje informácie o cezhraničných transakciách. Cieľom takejto databázy je jednoduchšie odhalenie daňových podvodov, a to najmä pri podvodoch s DPH v elektronickom obchode.

Poskytovatelia platobných služieb majú povinnosť viesť záznamy o príjemcoch cezhraničných platieb, ktorí prijímajú štvrťročne viac ako 25 cezhraničných platieb (na jedného príjemcu). Tieto údaje sú následne povinní predložiť Finančnej správe SR prostredníctvom vzorového elektronického formulára (jednotného pre celú EÚ) najneskôr do konca mesiaca nasledujúceho po kalendárnom štvrťroku, ku ktorému sa informácie vzťahujú.

Finančná správa SR zverejnila elektronický formulár pre nahlasovanie údajov do CESOP v katalógu formulárov na portáli Finančnej správy SR. Keďže prvým reportovacím obdobím bol prvý kalendárny štvrťrok 2024, informácie o cezhraničných platbách sa prvýkrát predkladali do 30.4.2024. Ďalším reportovacím obdobím bude druhý kalendárny štvrťrok 2024 s termínom podania formuláru do 30.6.2024.

Autor článku

Similar Posts

Váš odber

Ako TPA Group sa snažíme poskytovať našim zákazníkom produkty šetrné k životnému prostrediu. Všetky naše publikácie si preto môžete stiahnuť ako digitálne súbory PDF.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.